Mesto Kolárovo

Gúta város

A város hivatalos honlapja

Öt település polgármestere tartott sajtótájékoztatót a petíciós kezdeményezésről

Öt település polgármestere tartott sajtótájékoztatót a petíciós kezdeményezésről 1

Öt település polgármestere tartott sajtótájékoztatót a petíciós kezdeményezésről

Öt település polgármestere – Dunaszerdahely, Érsekújvár, Gúta, Komárom és Naszvad – tartott sajtótájékoztatót arról a petíciós kezdeményezésről, amely egyre tarthatatlanabb közlekedési terheléssel és gondokkal foglalkozik a térségben. A városok vezetői találkozót sürgetnek a közlekedési miniszterrel, továbbá nyomatékosan kérik az R7-es kiépítésének mihamarabbi folytatását, és az infrastrukturális fejlesztések arányos elosztását az ország egyes régióiban. A közlekedési miniszterrel való megbeszélésre november 23-án kerül sor.

A polgármesterek biztosították a sajtó képviselőit, hogy az elkészült petíciót az érintett települések honlapjára feltöltik, s eljuttatják a lakosok részére, akik majd aláírhatják azt. Különféle szervezeteket, a környező, érintett települések polgármestereit is szeretnék megszólítani. 50 ezer aláírás szükséges, hogy a kormány kötelező érvénnyel foglalkozzon a problémával.

A petíció három fontos pontot tartalmaz: az első az R7-es kiépítésének folytatása, mert így az R7-es vonalán lévő települések tehermentessé válnának. A másik fontos dolog, hogy a kormány nagyobb pénzcsomagot csoportosítson az útfejlesztésekre. Gyakorlatilag a megjelent listákon a pénz csak arra elég, hogy befejezzék azokat a munkálatokat, amelyeket már elkezdtek. A harmadik pont: legyen igazságosság a regionális támogatások elosztásában. 

 

Foto: GútaTV

Dátum vloženia: 8. 11. 2021 12:32
Dátum poslednej aktualizácie: 8. 11. 2021 12:36
Autor: Orsolya Morovičová

Események

logologologologo

segitség

Aktuálne počasie

dnes, vasárnap 28. 5. 2023
kevés felhő 25 °C 11 °C
hétfő 29. 5. enyhe eső 24/13 °C
kedd 30. 5. enyhe eső 22/13 °C
szerda 31. 5. enyhe eső 23/12 °C