Mesto Kolárovo

Gúta város

A város hivatalos honlapja

A SZK Kormánya által a központi válságstáb határozata alapján hozott intézkedések 2020. március 13-tól

Vasúti közlekedés

A nemzetközi vonatok 2020. március 13-án reggel 7,00 órától nem közlekednek. A belföldi személyvonatok 2020. március 14-től a szombati menetrend szerint közlekednek a szerelvények rendszeres fertőtlenítése mellett. A pályaudvarok fertőtlenítését a Szlovák Államvasutak végzi.

Autóbusz-közlekedés

2020. március 13-án reggel 7,00 órától a nemzetközi járatok nem közlekednek Szlovákia irányába, sem Szlovákiából külföldre.

Teherszállítás (kamionforgalom)

A külföldi és belföldi teherszállítás engedélyezett a nemzetközi útvonalakon. A kamionsofőröknek rendelkezniük kell védőfelszereléssel.

Vízi közlekedés

2020. március 13-án reggel 7,00 órától Szlovákiában nem köthetnek ki a kirándulóhajók. Kikötés nélkül az ország területén áthaladhatnak.

Légi közlekedés

A Szlovák Köztársaság Kormánya jóváhagyásával a Szlovákiába, illetve a Szlovákiából külföldre irányuló repülőjáratok leállnak.

Posta

A Szlovák Posta korlátozott üzemben, rendszeres fertőtlenítés mellett működik, nyitvatartását szükség szerint módosítja.

Karantén

Minden személy számára, aki külföldről (bármelyik országból) tér vissza, kötelező a 14 napos karantén – a karantén nem betartása miatt 1 650,- € bírságot szabnak ki

Iskolák

2020. március 16-tól bezárnak minden iskolát és iskolai intézményt (óvodát, szabadidőközpontot, stb.), minden, gyermekek számára szervezett szabadidős tevékenységet letiltanak
Az érettségi vizsgákat 2 héttel elhalasztják, ajánlják a főiskolai felvételi vizsgák elhalasztását

Államhatárok

A nagy határátkelőhelyek egyelőre nyitva maradnak, de ellenőrzik az országba való belépést. Az ország területére csak olyan személyek léphetnek, akiknek érvényes személyes okmánya van, és igazolják, hogy állandó vagy ideiglenes lakhellyel rendelkeznek Szlovákia területén. A kis határátkelőket lezárják.

Szabadidős tevékenység

2020. március 13-tól lezárják a sí- és wellnesszközpontokat, aqaparkokat, szórakoztató parkokat, bárokat, diszkókat.
Bezárják a kulturális intézményeket, színházakat, mozikat, múzeumokat
Az intézkedés nem betartása jogi személy esetében több mint 10 000,- €-s büntetést von maga után
Tilos a látogatás a szociális intézményekben, idősek otthonában, gyermekotthonokban és a kórházakban

Bevásárlás

2020. március 14-én és 15-én (legközelebbi hétvége) az üzletközpontokban csak élelmiszert, drogériát és gyógyszert lehet vásárolni. Ezen kívül nyitva tartanak az újságos standok.
2020. március 16-án, hétfőn kiértékelik a szituációt, és döntenek a további lépésekről.

Szolgáltatások

Az ügyfélközpontok és a járási hivatalok csökkentik nyitvatartásukat 3 órára
A szociális biztosító korlátozott üzemmódban működik, a ügyintézést főként e-mailben rendezzék
Speciális családtag-gondozás – ezt telefonon jelentsék be. Mivel a gyermekek a törvény értelmében tartózkodnak otthon, nem szükséges a személyes ügyintézés.

Kérjük a lakosságot, hogy folyamatosan tájékozódjon az aktuális történésekről a város honlapján, amelyet szükség szerint frissítünk, vagy a Járási Közegészségügyi Hivatal honlapján.

Hozzáadás dátuma: 13. 3. 2020 15:59
Legutóbbi frissítés dátuma: 17. 12. 2020 14:03
Szerző: prevod prevod