Mesto Kolárovo

Gúta város

A város hivatalos honlapja

Legeredményesebb sportolók kiértékelése

Gútán évekre visszamenő hagyománya van a legjobb sportolók kiértékrlésének. Idén március 24-én színvonalas, jó hangulatú gálaműsor keretében köszöntöttük őket


Látványos sportgálán ünnepelték a legkiválóbbakat

 

A sportolók által elért sikerek, eredmények elismerése sokféle formában megjelenhet, például a közönség vagy a szakma által adományozott díjakban, az érmekben és a bajnoki címekben. Az elismerő szavak motiválhatják a sportolókat, és segíthetnek a további eredmények elérésében. Az elismerés, amelyben részesülnek pedig ösztönző lehet azok számára, akik még csak most kezdenek sportolni.

Ezért tartja fontosnak Gúta város vezetése és az önkormányzat mellett tevékenykedő sportbizottság, hogy évről-évre méltó keretek között megünnepelje a város eredményes sportolóit.

Gútán 22 bejegyzett és működő sportegyesületben van lehetőség a különböző mozgásformák kipróbálására. Ezek mindegyike nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy az emberek különböző sportokkal ismerkedjenek meg, és megtalálják a nekik leginkább megfelelő mozgásformát.

 A sportklubok sok sikeres sportolót adtak már az évek során, és remek eredményeket értek el nem csak regionális, de országos vagy nemzetközi szinten is. Gőgh Péter, a sportbizottság elnöke a március 24-án tartott sportgálán elmondta, hogy nincs már messze az az idő, hogy Gúta is büszkélkedhessen legalább egy olimpikonnal.

A legeredményesebb sportolók általában kitartóak és elszántak, és számos kihívással és akadállyal szembesülnek, amíg el nem érik a céljaikat. A tehetség mellett a kitartó munka, az akaraterő és a nagy mennyiségű edzés elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a sportban.  Azonban fontos megjegyezni, hogy a család támogatása és az edzők szerepe is legalább ennyire jelentős. Az edzések rendszeres és kitartó elvégzése, az edzők irányítása és a család támogatása nélkül a sportolók nem érhetik el a céljaikat. Legalább annyira az ő munkájuk eredménye is, hogy a díjazott sportolók sikereiknek köszönhetően példaképekké váltak.

A sportolás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen az egészséges életmódhoz szorosan kapcsolódik a rendszeres testmozgás. Az egészséges életmód és a sport összefüggése ismert tény, hiszen a rendszeres testmozgás nem csak a testi, de a mentális egészségre is pozitív hatással van. Segít az erőnlét és a kitartás növelésében, valamint a jobb hangulat és az önbizalom kialakításában is. A sportolás során különféle izomcsoportok dolgoznak, a szív- és érrendszer aktivitása növekszik, így javul az állóképesség és az általános egészségi állapot, ez az egyik legeredményesebb módja az egészség megőrzésének és az életminőség javításának.

Az elért eredmények nagyon fontosak a sportban, azonban a mozgás öröme és a sport szeretete még fontosabbak. Az a boldogság, amit az ember tapasztal  mozgás közben,  olyan érték, amit nem lehet pénzben mérni. A díjazott sportolók mind kitartó munkájuknak és elszántságuknak köszönhetően értek el kimagasló eredményeket. Büszkék lehetnek magukra és a teljesítményükre!

 

 

 

Gúta legjeredményesebb sportolói 2022-ben:

 

Egyéni sportolók    –    15 éves kor alattiak

Arany sáv: Kovács Áron – foci, Domján Panka Kata - karate, Slatina Ivan – birkózás, Richter Bíborka - judo

Ezüst sáv: Hupian Tünde Zoé – karate, Szuri Mátyás – judo, Szabó Dóra – kézilabda, Zakály Rebeka - teremkerékpár

Bronz sáv: Rehák Bence – foci, Döme Attila – birkózás, Szorádi Filip - judo

 

Egyéni sportolók    –    15 éves kor felettiek

Arany sáv: Utto Anton – sportlövészet, Varga Tünde Emese – karate, Bakos Virág Orsolya -judo, Kiss Laura - kézilabda                            

Ezüst sáv: Rigó Rebecca – karate, Tánczos Márton – judo, Dániel Illés – foci, Lakatos Patrik – birkózás,

Bronz sáv: Szabó Ferenc – foci, Terényi Ildikó – sportlövészet, Czirák Dóra - kézilabda, Szépe Natália - teremkerékpár                            

 

Csapatok                                

  1. helyezett: Futballklub Gúta U15-ös serdülők

Györe Ádám, Varga Patrik, Kürti Kristóf, Uhrin István, Bihari Viktor, Bartanusz Dávid, Ollé Roland, Kovács Áron, Nagy peter, Varga Adam, Kertai Alex Kristián, Melecski Zoltán Levente, Seregül Viktor, Lakatos Kristián, Kucsora Krisitián, Langschadl Illés

  1. helyezett: HŠK-74 Gúta serdülők

Kiss Laura, Keszegh Kyra, Helcová Lucia, Marosi Kinga, Árgyusi Františka, Kiss Réka, Nagy Dóra, Laky Nikola, Lakatoš Tímea, Marosi Petra, Nagy Rebeka, Egri Nikoleta, Vu The Lucia, Czirák Dóra, Gogola Zara, Kóš Viktória

Edző: Zolnai Miroslav

  1. helyezett: Páros teremkerékpár  

Kulich Eszter, Rákócza Dóra  

Gúta város szülöttei, akik a városon kívül sportolnak, de kiemelkedő sporteredményt értek el:

Žibrita Rebeka - atlétika

Tóth Nikoletta - kézilabda

Beke Ádám - jégkorong

Tóth Enikő - súlyemelés

Mihalics Attila - vízilabda

Boros Levente - futball  

Rajtár Ján -   sportlövészet

 

Dátum vloženia: 28. 3. 2023 8:08
Dátum poslednej aktualizácie: 30. 3. 2023 14:19
Autor: Beáta Forró

Események

logologologologo

segitség

Aktuálne počasie

dnes, csütörtök 29. 2. 2024
erős felhőzet 16 °C 8 °C
péntek 1. 3. enyhe eső 13/8 °C
szombat 2. 3. borús égbolt 14/8 °C
vasárnap 3. 3. szórványos felhőzet 16/8 °C