Mesto Kolárovo

Gúta város

A város hivatalos honlapja

Vigyázzunk értékeinkre!

Vigyázzunk értékeinkre! 1

A karácsonyi időszakban gyakrabban fordul elő zsebtolvajlás és vásárlás közbeni személyes tárgyak eltulajdonítása, mivel a bevásárlóközpontokban és szupermarketekben jóval többen tartózkodnak, mint az év más időszakában

Ilyenkor az emberek több készpénzt tartanak maguknál, a bűnözők ennek tudtában az üzletekben kiválasztják áldozataikat, majd kihasználják figyelmetlenségüket, és gyakran jelentős készpénzt vagy értékes személyes tárgyakat rabolnak el tőlük.

Emiatt a rendőrség felhívja a polgárok figyelmét, hogy a karácsonyi időszakban a vásárlás során fokozottan ügyeljenek személyes tárgyaikra és készpénzükre, ne tegyenek kézitáskákat a bevásárlókocsikba, kosarakba, hanem tartsák maguknál vagy felügyelet mellett!

Ha a kézipoggyászban (pénztárca, táska, hátizsák) viszünk pénztárcát, az mindig legyen a belsőben, lehetőleg önzáró rekeszben! A zsebtolvajok kinyithatják a kézitáskák vagy táskák oldalzsebeit anélkül, hogy bármit is észlelnénk.

Érdemes megfontolni a pénz és az iratok külön helyen való tartását is. A bankkártyákhoz soha nem szabad írott PIN kódot magunkkal vinnünk!

A gépjármű leparkolása után mindig ellenőrizzük, hogy lezártuk-e a járművet és nem hagytunk-e értéket, dokumentumot a járműben!

Hozzáadás dátuma: 13. 12. 2023 16:04
Legutóbbi frissítés dátuma: 13. 12. 2023 16:07
Szerző: Beáta Forró